4 Nisan 2009 Cumartesi

Bir Tefe'ül Bir Tevafuk

Geçen by ene kardeşe yaptığınız tefe'ül de bende içimden geçirmiştim ne güzel bir yer çıkmış maaşallah keşke bana da biri tefe'ül yapsa sonra dedim aman yapmasın şimdi bana kötü bir yer çıkar hepten muzdarib olurum.Tevafuk Bu gün sabah yine ümidimi yitirdiğim bir gündü taki öğleye kadar.Hani enfuse-i madude-i hayattan olmamasını istediğimiz dakikalardan.Siz tefe'ül yazısını yayınladınız baktım, alemim düzeldi:) Rabbim dua hükmünde kabul etsin.İnşaallah amin.
Sonra İş yerinde komşuya geçtim.İki üç aydır sabahları ara sıra saat ondaki çay paydosunda onlara risale-i nur okuyorum.Her zaman müsait olmuyoruz. İş yeri sahibi komşum o istifade ettiğini söylüyor fakat diğerleri hiç renk vermiyorlardı.İçeri girdim orada risale-i nur okuduğumuz çalışan bir genç bana sebepsiz dedi, iki gündür kendimi iyi hissediyorum bende hayırdır dedim, abi iki gündür namaz kılıyorum namaza başladım dedi.Birden alemim yine değişti çok sevindim.

Tevafuklar tesadüfi değil keramete mazhar oldunuz.

Kul kardeşe tefe'ül için çok teşekkürler bu gün bir garibi sevindirdi.



Üçüncüsü: Bilirsiniz ki, fazla iştigalâttan yorgun düşmüş bir fikir, kendini eğlendirmek, istirahat etmek ister. Biz meşgul olduğumuz pek derin, pek geniş, pek ciddî olan hakaik-i Kur'aniye ve imaniye, fazla meşguliyetimizden gelen yorgunluğu tahfif edecek ve yorgun fikrimizi neş'elendirecek ve eğlendirecek tevafukat nevinden, latif bir san'at-ı bediiye suretinde bir lütfunu gösterdi.
(Barla Lahikası - 311)

Maasselam

4 yorum:

Kul dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Dilşâd dedi ki...

Rabbim ülfet perdesi ile süveydâ-i kalblerimizi perdelemesin'' Aminnn..amin..

Kul mübarek, benım için yazdığın tefeülü bugün gördüm, AllAH ganı ganı razı olsun..yorum yazmak istedim ama ,sanırım yorum aktif değil..

Nurhanali ağabey, maşallah barekallah namaza vesile olmuşsunuz, kırmızı koyunlardan kıymetlidir ..

Te'sirini halk etsin rabbim ve o komşularınıza da taleb etmeyi nasib etsin ki sizin de defter-i amâlinize daimi yazılsın..

Allah bu dairede yaşatsın ve öldürsün cümlemizi..

selamlar..

nurhanali dedi ki...

Ben hiç bir şey yapmadım açtım okudum o kadar :)Fakat illa kendileride okumalı ki dayansınlar yoksa bu zaman da dayanmak çok zor.

Dualarınıza binler amin.

Kul dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Hakkımda

Fotoğrafım
taht-el Arz, bir menzil
Hem ben, madem bu asırda maddeten ve manen münferid yaşamağa ve hayat-ı içtimaiyeden çekilmeğe mecbur olmuşum; elbette hakkım yoktur ki, hayat-ı içtimaiyeyi geçirenler içinde tarihe binip istikbaldekilere görüneyim. (Emirdağ Lah.)