1 Eylül 2009 Salı

Şehr-i Ramazan muvaffak olanın ömrüne bin ömür katar.

Râbian: Şu mübarek Şehr-i Ramazan, Leyle-i Kadr'i ihata ettiği için, kendisi de ömür içinde bir leyle-i kadirdir ki, muvaffak olanın ömrüne bin ömür katar.
Dakikası bir gündür. Saati iki ay, günü birkaç sene hükmünde bir ömr-ü bâkidir.
(Barla Lahikası - 282)

Muvaffak olmak ne demektir.
Nasıl muvaffak olunur.
Muvaffak olan bunu anlıyabilirmi.
İla ahir sualler;Bilinmeyenler akla takılanlar
Cevabını belki ahirette öğrenebileceğiz.

3 yorum:

Zehra Fındıklı dedi ki...

Rabbim hakkıyla istifade etmeyi nasip etsin cümlemizi inşaALLAH!

Adsız dedi ki...

Kur'an ve Ramazan .Dakikası bir gün böyle olur ancak. Veya Ramazan ayının faziletlerini anlatan hadislerde geçer. Ramazan ayında yapılan umreye bir hac sevabı verilir gibi.
Bu konuda imam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Mübarek Ramazan ayı, çok şereflidir. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir.
Birde Ramazan ayında, Cuma geceleri sırlı ticaret vakitleridir.İbni Abbas radıyallahu anhdan rivayetle resulullah sallallahu aleyhi vessellem buyurdu ki ;" Ramazan ayının her gecesi iftar anında Allahu tealanın cehennemden bir milyon azatlısı vardır.Cuma gecesi olduğunda ise her saat başı hepsi de cehennemi hak etmiş olan bir milyon kişiyi azat eder."
Nebi Sallallahu aleyhi vessellem şöyle buyuruyor;" Her kim ramazanı şerif ayının her cumasında yasin suresini okumaya devam ederse ,Allahu azze ve celle onu iman takısıyla takılar ve vakar tacıyla taçlandırır. Şahitlerin huzurunda (mahşer günü) bir münadi , işte bu Allahu tealanın sana ramazanı şerif ayında yasin suresini okumana karşılık sevabıdır diye nida eder."
Kâr cetveli yapmak gerek galiba evlerde. "Ramazan ayının şu günü şunu kaçırma!" gibi.
Son söz:
Ramazan-ı Şerif hakkında hadiste buyuruluyor ki;" Size ayların efendisi Ramazan geldi! öyleyse hoş geldi ,safa geldi" Ey Şehru ramazan, Sana kavuşmak ne güzel, Sen de huzura ermek ne güzel.Seninle yatıp seninle kalkmak ne güzel.Dünyaları verseler senin bir gününü değişir miyiz? Hz Muhammed Mustafa Sallallahu aleyhi vessellem efendimiz buyuruyor ki;
" Her kim Ramazan ayının girişiyle sevinirse ,Allahu Teala onun cesedini ateşlere haram kılar."
Ya Rabbi, Bizlerin de cesedlerini ateşine haram kıl.Ramazan hürmetine, Habibin s.a.v. hürmetine ...

nurhanali dedi ki...

Zehra kardeş; bütün ruhu canımla duanıza Amin inşaallah Allah razı olsun.

Adsız kardeş;yorumunuz için Allah ebeden razı olsun belki ramazanın kıymetini takdir edemediğimden böyle sorular aklıma geldi inşAllah ramazanın kıymetini idrak edenlerden olurum.

Hakkımda

Fotoğrafım
taht-el Arz, bir menzil
Hem ben, madem bu asırda maddeten ve manen münferid yaşamağa ve hayat-ı içtimaiyeden çekilmeğe mecbur olmuşum; elbette hakkım yoktur ki, hayat-ı içtimaiyeyi geçirenler içinde tarihe binip istikbaldekilere görüneyim. (Emirdağ Lah.)